2014. január 8., szerda

Februárban érkezik: Jeff VanderMeer – Expedíció


Február 4-én jelenik meg Jeff VanderMeer Expedíció című regénye az Agave kiadó gondozásában, amely a Déli Végek-trilógia nyitó kötete, és a nemzetközi megjelenéssel azonos időben érkezik a hazai könyvesboltokba.

Az Expedíció egy szépirodalmi igényességgel megírt sci-fi (vagy hátborzongató pszichológiai thriller..., vagy talán mindkettő?), ami azt boncolgatja, hogy mit jelent igazából szembenézni az ismeretlennel.
A kiadó szerint a könyv olyan, mintha a Sztrugackij-fivérek találkoznának a Lost televíziós sorozattal Stanislaw Lem írógépén, Amerikában pedig azt mondják, hogy olyan, mintha J.J. Abrams csinálna valami közöset Margaret Atwooddal.

E pillanatban a Déli Végek-trilógia kiadásának a jogai már több mint tizenöt országban keltek el, és sokan úgy vélekednek, hogy ez lesz az év sci-fije.

Fülszöveg:
Az X Térséget a kormányzat már harminc éve környezeti katasztrófa sújtotta övezetnek álcázza, így mostanra az érintetlen és burjánzó vadonnak látszó terület csupa misztikum és rejtély az emberek szemében. A Déli Végek nevű titkos ügynökség ez idő alatt számos expedíciót küldött a hely felderítésére - szinte mindegyik tragikus véget ért.

Most indul útnak a tizenkettedik expedíció.

A kutatócsoport négy nőből áll: egy antropológusból, egy geodétából, egy pszichológusból és egy biológusból. A küldetésük felderíteni a terepet és mintákat gyűjteni, feljegyezni minden tudományos megfigyelést a környezetről és egymásról, valamint mindenek felett elkerülni az X Térség természetfeletti hatását.

Az expedíció mindenre felkészülve indul útnak, és hamar megdöbbentő felfedezéseket tesz - például talál egy megmagyarázhatatlan topográfiai jelenséget és olyan életformákat, amik meghaladják a megértés képességét -, de mégsem ezek, hanem a tagok egymás elől gondosan elrejtett titkai változtatnak meg mindent.

Jeff VanderMeer Déli Végek-trilógiájának az első kötete szépirodalmi magasságokba emelkedő, sodró lendületű, mélyen elgondolkodtató sci-fi, ami az ismeretlennel való szembenézésről szól. Mind a világban, mind magunkban legbelül.

Várható megjelenés: 2014. február 4.
Terjedelem: 176 oldal
Műfaj: sci-fi, pszicho-thriller
Fordító: Török Krisztina
Eredeti cím: Annihilation


Jeff VanderMeer
Jeff VanderMeer 1968. július 7-én született a pennsylvaniai Bellefonte-ban, de a gyerekkora nagyobbik
részét a Fidzsi-szigeteki Köztársaságban töltötte, mivel a szülei a Békehadtest helyi állomásán dolgoztak. Ez az élmény, valamint, hogy fiatalon láthatta Ázsia, Afrika és Európa egyes részeit, nagy hatással volt később a könyveire. Közülük a legismertebb az Ambergris-ciklus, ami egy vaskos novelláskötetből (City Of Saints And Madmen) és további két regényből áll (Shriek: An Afterword, Finch), középpontjukban egy különleges városburjánzással, melynek a lakóit - egy spóra alapú humanoid fajt - az emberek a föld alá száműzték.

VanderMeer jelenleg a Déli Végek-trilógián dolgozik, aminek az első része az Expedíció, és a másik kettő - Authority, Acceptance - még szintén 2014-ben megjelenik. Ezeknek a kiadási jogai már most több mint tizenöt országban keltek el, és a sci-fi műfajában az év egyik legfontosabb művének tartják.
Az író saját oldala: http://www.jeffvandermeer.com/

(Forrás: Agave Könyvek)

1 megjegyzés:

  1. Ajánlom mindenkinek, aki üzleti hitelt keres, Benjamin úrnak, aki négy millió dolláros hitellel segített vállalkozásom elindításában, és ez gyors volt. Amikor kölcsönöket kaptak tőlük, meglepő volt, hogy milyen könnyű dolgozniuk. A folyamat gyors és biztonságos volt. Mindenképpen pozitív élmény volt. Kerülje a csalókat itt, és lépjen kapcsolatba Benjamin On úrral. 247officedept@gmail.com. WhatsApp ... + 19893943740. ha üzleti hitelt keres.

    VálaszTörlés