2013. november 7., csütörtök

Olvass bele: John Scalzi- Zoë története

„Scalzi azon ritka írók egyikévé vált, aki úgy tud megírni egy regénysorozatot, hogy annak minden darabja megáll a saját lábán is. Ami különösen igaz Zoë történetére.”
Starlog
November 14-én – jövő hét csütörtökön – jelenik meg John Scalzi Zoë története című regénye, Vének háborúja-sorozat negyedik, egyben befejező kötete.
 Az amerikai sikerszerző tavaly május óta töretlen népszerűségnek örvend Magyarországon is, amit jól jelez, hogy e négykötetes sorozatát másfél év alatt adta ki az Agave kiadó. És ami különösen jó hír az olyan fanatikus Scalzi-rajongóknak, mint amilyen én is vagyok:  jövőre újabb könyvek várhatóak tőle.

Rövid tartalom:
Képzeld el...
Képzeld el, hogy tizenöt éves vagy, a rég halott biológiai apád az emberiség legnagyobb árulója, a nevelőszüleid ellenben hős exkatonák és egy új gyarmat kormányzói. Képzeld el, hogy minden lépésedet két félelmetes földönkívüli testőr kíséri, és egy komplett idegen faj tanulja tőled egy csillagközi valóságshow keretében, hogy miként kell öntudattal rendelkező intelligens lényként élni.

Képzeld el, hogy örökre el kell hagynod szülővárosod és szülőbolygód egy világvégi új gyarmat kedvéért, ahol új barátokat kell szerezned vadidegen telepesek között, hogy örömeidet és gondjaidat megoszthasd valakivel. Mert az új világ mindkettőt bő kézzel méri. Te mit tennél ebben a helyzetben?


John Scalzi nem osztott meg velünk minden részletet a Roanoke történetéből Az utolsó gyarmat című könyvében, ezért olvasóira hallgatva még egy utolsó, különleges utazásra hív minket a Vének háborúja-univerzumba és a Roanoke-ra, hogy újra átéljük a gyarmat kalandos létrejöttét.


A kötet előrendelhető 35 %-kal olcsóbban az Agaveboltban: http://www.agavebolt.com/837-zoe-tortenete.html


Könyvrészlet: 

A szerzőről:
John Scalzi
Kép forrása
John Scalzi az ezredforduló után feltűnt sci-fi írók nemzedékének termékeny és invenciózus tagja. Több stílusban és médiában kipróbálta magát: ír filmrecenziókat, ismeretterjesztő könyveket és esszéket. Dolgozott kreatív tanácsadóként a Csillagkapu Univerzum tévésorozatban; népszerű blogja, a Whatever pedig az egyik legrégibb a maga nemében. A Vének háborúja az első műve, mára kultkönyvvé vált, és további négy része jelent még meg. Scalzi szakmai elismerését jelzi, hogy 2010-ben megválasztották az Amerikai Science-Fiction és Fantasy Írószövetség elnökévé. Jelenleg az ohiói Bradfordban él feleségével és lányával.



Megjelenés: 2013.11.14.
Terjedelem: 320 oldal
Kötés: puhakötés ragasztva
Fordító: Farkas István
Műfaj: sci-fi
Borítóár: 3280 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése