2013. november 5., kedd

Olvass bele: Dan Simmons- Endymion felemelkedése

„Erővel és szenvedéllyel teli regény; epikus befejezése a modern sci-fi irodalom egyik legkiválóbb művének.”
Locus
November 7-én, csütörtökön jelenik meg  Dan Simmons népszerű Hyperion-sorozatának befejező kötete, az Endymion felemelkedése. A könyv  nemcsak kiváló, de valóban nagy is: a 832 oldalával ez a kiadó fennállása óta létező leghosszabb regénye.
A tetralógia ( Hyperion Cantos – Hyperion, Hyperion bukása, Endymion, Endymion felemelkedése) a science-fiction élvonalába emelte Dan Simmonst: egy Hugo-, egy Brit Science Fiction Association- és három Locus-díjat kapott a kötetekért, melyek sokak szerint a modern sci-fi irodalom megkerülhetetlen alapművei.

Rövid tartalom: 
Elérkezett a végső leszámolás napja. Az egyház meghirdeti a mindent eldöntő, népirtással fenyegető keresztes hadjáratot, amely végérvényesen rabszolgasorba döntheti az emberiséget. A világ túlfelén közben felnő egy új messiás, aki a rejtélyes Idegenek szárnyai alatt szokatlan képességekre tesz szert. A messiás neve: Aenea.
Aeneának azonban segítségre van szüksége ahhoz, hogy elterjessze megdöbbentő üzenetét tanítványai egyre népesebb táborában. Útra kel hát védelmezőjével, az egykori pásztorral és elítélt gyilkossal, Raul Endymionnal, hogy teljesítsenek egy utolsó, minden képzeletet felülmúló küldetést, és megfejtsék az egész világegyetem rejtett jelentését. Régi és új ellenségek veszik üldözőbe őket, miközben nyomukban jár a titokzatos Shrike is – szörnyeteg, angyal, gyilkológép –, aki végre leránthatja a leplet származásáról és rendeltetéséről. A Hyperionon pedig, ahol a világrengető kaland a kezdetét vette, minden titokra fény derül: az apokaliptikus igazság feltárja az élet értelmét, és mindörökre meghatározza a galaxist lakó emberiség sorsát. A nagyszabású tetralógia váratlan fordulatokban bővelkedő, befejező kötete felejthetetlen pontot tesz az évszázadokon átívelő űropera végére.

A kötet előrendelhető 35 %-kal olcsóbban 2912 Ft-ért ITT, sőt a négy kötetet csomagban is előrendelhetitek kedvezményes áron 9 980 Ft-ért ITT.

Olvassatok bele a kötetbe az alábbi linken (97! oldalas részlet):

Megjelenés: 2013.11.07.
Kötés: puhakötés ragasztva
Terjedelem: 832 oldal
Műfaj: sci-fi
Fordító: Huszár András
Borítóár: 4480 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése