2014. január 5., vasárnap

2013: vége- 2014: az új kezdet


2013. nekem nem volt a legjobb évem, sokkal kevesebb időm volt olvasni, nem is sikerült teljesítenem a kitűzött évi 100 könyvet, sem a várólistacsökkentést, de azért nem vagyok elkeseredve. Úgy gondoltam, idén nem veszek részt a várólistacsökkentésben, sem kihívásokban, nem szeretnék kényszerből olvasni. 2013-ban túl sokat vállaltam és el is fáradtam. A családi gondok és az egyre nagyobb elvárások munkahelyemen megtették a hatásukat, év végére teljesen hulla lettem és beütött az olvasási/írási válság.
Szerencsére már kezdek kijönni belőle, de emiatt elég sok elmaradásom lett, amiket nagyon igyekszem pótolni most, az év elején.


Nos, nézzük 2013-at számokban:

 • 78 elolvasott könyv, megközelítőleg 25000 oldal,
 • ebből 6 kortárs magyar szerző könyve
 • kb. 90 új kötet a polcomon

A legjobb könyvélmények:

 1.  John Green - Csillagainkban a hiba (Gabo, 2013)- különleges, szívfájdító és vibráló egyben, maradandó élmény volt
 2.  Neil Gaiman- Óceán az út végén (Agave, 2013)- felejthetetlen, varázslatos mű, ami megérinti a bennünk lévő gyermeket
 3.  Robin LaFevers- Gyilkos kegyelem (Maxim, 2013)- gyönyörű írásmód, eredeti ötlet, lebilincselő történet
A legrosszabb:
Raine Miller- Meztelenül (Ulpius-ház, 2013)- minősíthetetlen, totális papírpazarlás

Kedvenc idézetek:
Catherynne M. Valente- A lány, aki körülhajózta Tündérföldet (Ciceró, 2013):
"A meséknek szokása arcot váltani. Rakoncátlan, nyakas holmik, vétségekre és radírdobálásra hajlamosak. Ezért kell őket vastag, szilárd könyvekbe zárni, hogy ki ne szabaduljanak és ne kavarjanak bajt."
 Neil Gaiman- Óceán az út végén (Agave, 2013):
"A gyerekkori emlékeket néha elfedi és betakarja mindaz, ami később rárakódik, ahogy egy felnőtt zsúfolt szekrénye alján az elfeledett gyerekkori játékokat, de sohasem vesznek el végleg."
Dan Wells: Partials- Részben ember (Fumax, 2013):

" Ha nem tudod megismerni az igazságot, éld át a lehető legnagyszerűbb hazugságot, amit csak képes vagy kitalálni."És egy kis kitekintő a filmsorozatok világába, ugyanis a könyvek mellett a jó sorozatok a másik szenvedélyem.

2013. Legjobb filmsorozatai:

 1. Walking Dead 
 2. American Horror Story- Coven
 3. Reign
 4. Revolution
 5. Sleepy Hollow

Tervek 2014-re:
Szeretném bepótolni, azokat az olvasásokat/írásokat, amiket beígértem, de elmaradtak, ezen kívül pedig csak annyi, hogy minél több könyvet szeretnék elolvasni a polcomon lévők közül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése