2013. június 11., kedd

Olvass bele: Neil Gaiman- Óceán az út végén

„Elsöprő erejű és szívbe markoló, ékesszóló és hátborzongató, kifogástalanul megírt mese, ami eszünkbe juttatja, hogy az életünket hogyan határozzák meg a gyerekkori élményeink, mit kapunk tőlük, és ezért milyen árat fizetünk.”  Kirkus Reviews
 2013. június 18-án jelenik meg világszerte Neil Gaiman új kötete, az Óceán az út végén, nálunk az Agave kiadó gondozásában. Az Eisner-,  Hugo-, Nebula-, Bram Stoker-, World Fantasy- és Locus-díjas fantasyszerzőnek több, mint 5 év kihagyás után ez az első könyve, éppen ezért nem is csoda, hogy óriási az érdeklődés. Én, mint nagy Gaiman-rajongó már alig várom, hogy gyönyörködhessek a meseszép borítóban és újra elmerülhessek abban a hangulatban, amit csak Gaiman képes megteremteni.

Rövid tartalom:
Amikor egy emlék felenged, a múlt szivárog ki belőle.

Mit tehet egy hétéves fiú, ha az addig nyugodt, vidéki életet megzavarja valami, ami nagyobb nemcsak nála, de az általa ismert felnőtteknél, sőt az általa ismert világnál is? Hirtelen elszakad a saját családjától, és egyetlen hely van ahová mehet, egy ház a földút végén. Ebben a házban három nő lakik, három nemzedék, nagymama, anya és lánya, akik sokat láttak és még többet tudnak. Ismerik a titkos utakat és lebegő járatokat, értik a halk szavakat és a néma igéket, jártak a földeken innen és a vizeken túl. Ők segíthetnek, csakhogy mint mindennek, a segítségnek ára van.

Neil Gaiman új regénye a gyermekkor varázslatát mutatja a felnőttlét karcos szemüvegén át, az ártatlanság elvesztését a tapasztalat párás tükrében, hírnevéhez méltóan egy olyan történetben, amely semmihez sem hasonlít.


A kötet előrendelhető 35 %-kal olcsóbban 1872 Ft-ért az Agave webáruházában ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése