2013. október 18., péntek

Olvass bele: Alma Katsu - Megtorlás

„Képtelenség letenni. Csodálatos regény.”
Scott Westerfeld, a Leviatán szerzője

Október 24-én – jövő hét csütörtökön – jelenik meg Alma Katsu Halhatatlan-trilógiájának a második része, a Megtorlás.
Aki szereti a komolyabb thrillereket, az bátran kezdjen bele a háromrészes sorozatba:  a történet egy évszázadokon átívelő szerelmi történetet mesél el természetfeletti szereplőkkel, ugyanakkor rendkívül realista ábrázolásban, sötét hangulatban és tapintható feszültséggel.

Rövid tartalom:
Lanore McIlvrae az a fajta nő, aki bármit megtesz a szerelemért. Ha kell, téglából és kőből emelt fal mögé zárja a férfit, aki szereti.
Nincs más választása, mint eltemetni Adairt, bosszúálló végzetét azért, hogy megmentse Jonathant, akivel az 1800-as évek elején nőtt fel Maine állam egyik aprócska városában. Azt hitte, Adair örök társa lesz majd, de a férfinak más terve volt Lanore-ral. Titokzatos, túlvilági hatalmát felhasználva örök életet adott neki, a nő viszont túl későn tudta meg, hogy milyen árat kell fizetnie az ajándékért. 
Kétszáz évvel azután, hogy Adairt bebörtönzik, Lanore vezekelni próbál a bűneiért. Megválik hosszú évek során összegyűjtött kincseitől, hogy megtisztítsa múltját, és boldog életet élhessen új kedvesével, Luke Findley-vel. Ám ahogy a londoni Viktória és Albert Múzeumban kiállított tárgyait szemléli, hirtelen rá kell eszmélnie, hogy bekövetkezett, amitől kétszáz évig rettegett: Adair megszökött a börtönéből. A férfi újra szabad, és el fog jönni érte. Lanore-nak pedig fogalma sincs arról, hogyan védje meg magát ellene.

A kötet előrendelhető az Agaveboltban kedvezményes áron, 2587 Ft-ért ITT.

Részlet a könyvből:

A szerzőről: 
Alma Katsu
Kép forrása
Alma Katsu a massachusettsi Concordban nőtt fel, ami saját elmondása szerint a világ legbizarrabb kisvárosa. Az egyetem elvégzését követően huszonegy évig dolgozott a nemzetbiztonsági szolgálatnál, majd további tízet a CIA-nál töltött. A változást végül egészségügyi problémák hozták el: egy időben erős fejfájásai voltak, és miközben orvostól-orvosig járt, figyelemelterelésül írni kezdett, és rájött, hogy már mióta szeretett volna ezzel foglalkozni. 
A komoly sikereket arató Halhatatlan (The Taker) című első könyvét 2011-ben adták ki, amihez azóta két folytatást is írt: a Megtorlás 2012-ben jelent meg, a The Descent pedig 2014 elején várható.


Megjelenés: 2013.10.24.
Kötés: keménytáblás fűzve
Terjedelem: 368 oldal
Műfaj: thriller
Fordító: Lakatos Anna
Borítóár: 3480 Ft              

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése