2013. augusztus 14., szerda

Olvass bele: George Simenon- Az elátkozott hajó


„Simenon regényei súlyosak, tömörek, hihetetlenül változatosak, és olyan frappánsak, mint a jó popdalok.”
Luc Sante

Újabb jó hír a Simenon-rajongóknak: Augusztus 22-én jelenik meg  Georges Simenontól Az elátkozott hajó az Agave kiadó gondozásában, a roman dur-kötetek legújabb darabja.

Rövid tartalom:
Sokat látott matrózok azt mondják, létezik egy átok, amely a világ bármely pontján sújthatja a hajókat, ráadásul senki nem tudja pontosan, hogy mi rá a magyarázat. Talán csak a véletlenek kegyetlen összjátékáról van szó.
Baljóslatú események egész sorozata kezdődhet egészen ártatlan módon, de egy tapasztalt tengerész látja a különbséget. Hirtelen, minden ok nélkül elpattan egy árbockötél, és eltöri az egyik matróz karját. Egy hajósinas megvágja az ujját krumplihámozás közben, és másnapra belehal a sebfertőzésbe. És ez csak a kezdet.

Petersen kapitány, a Norvég-tenger tapasztalt tengeri medvéje már a kihajózáskor érzi, hogy valami nincsen rendben a fedélzeten. Amikor végül bekövetkezik a szerencsétlenség, gyanakodni kezd nem csak a legénység új tagjaira, hanem az utasokra is, kivétel nélkül. Hamarosan kiderül, hogy bűnöző rejtőzik köztük, a hajónak azonban folytatnia kell útját észak felé. A fedélzeten egymást követik a furcsa események, és Petersen egyre elszántabban próbálja előkeríteni a tettest, hiszen mindnyájuk élete veszélyben forog?

A könyv már előrendelhető 35 %-kal olcsóbban, 1482 Forintért az Agaveboltban az alábbi linken: http://www.agavebolt.com/809-az-elatkozott-hajo.html

Ha bele szeretnétek olvasni a kötetbe, azt itt tudjátok megtenni (részlet a könyvből):
http://issuu.com/mangaolvas/docs/georges_simenon_az_elatkozott_hajo_

Megjelenés: 2013.08.22.
Terjedelem: 144 oldal
Fordító: Barta Tamás
Műfaj: krimi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése