2013. szeptember 2., hétfő

Olvass bele: Rory Clements - Herceg

„Véres, élvezetes és kíméletlen.”
The Guardian

Szeptember 5-én, azaz  csütörtökön jelenik meg Rory Clements  John Shakespeare-sorozatának a 3. része, a Herceg. A 16. századi Angliában játszódó történelmi krimik kedvelőinek és C. J. Sansom rajongóknak Clements könyve kötelező darab.

„Clements energikusan, magával ragadó lendülettel és a kor iránti mélységes lelkesedéssel visz végig bennünket regényén…Pokolian jó olvasmány.”
Crime Time

Rory Clements saját elmondása szerint a John Shakespeare-sorozata indulását több mint egy évtizedes kutatómunka előzte meg. A Mártír című első rész 2009-ben jelent meg, és hatalmas sikert aratott az olvasók körében. A Bosszúálló című folytatásért már komoly szakmai elismeréseket is kapott, például elnyerte a rangos Ellis Peters-díjat, amit a Crime Writer’s Association a legjobb történelmi kriminek ítél oda évente. A sorozat azóta további kötetekkel bővült, az ötödik könyv The Heretics címmel 2013 februárjában jelent meg.

A Herceg fülszövege:
Rory Clements Herceg című regényében John Shakespeare továbbra is Sir Robert Cecil, a királynő főminiszterének szolgálatában áll, és újabb, még szövevényesebb rejtélyeket kell kibogoznia. 1593-ban járunk, az országban egyre növekszik a nyomor és ennek vonzataként az idegengyűlölet. Uszító hirdetmények tűnnek fel London utcáin, sőt az újságokban is. A királynő azonban nem engedheti, hogy a kincstárnak jelentős hasznot hajtó holland kereskedőket és tisztes puritánokat fenyegessék, talán el is üldözzék az amúgy is nehéz napokat élő birodalomból. Shakespeare feladata utánajárni ezen hangulatkeltőknek, azonban kiderül, hogy nem egyszerű hőzöngésről van szó, hiszen puskaport robbantanak több helyen is, és az áldozatok között van Shakespeare felesége is.

Közben híre kel egy eltitkolt hercegnek, Stuart Mária állítólagos fiának, akit eddig a spanyolok neveltek, és aki most talán színre lép, hogy elfoglalja előbb a skót, majd az angol trónt. Ezt azonban nem hagyhatják, hiszen ezzel az ország a spanyolok gyarmatává válna. Shakespeare egyre inkább belebonyolódik a rejtélyes ügybe, amely, úgy tűnik, összetettebb még a legvadabb elképzeléseknél is. Pokoli tervek szövődnek, sátáni szerkezetek készülnek, közben skót boszorkák járnak ördögi táncot. A gyász és a sorscsapások közepette Shakespeare és segítői igyekeznek megelőzni az összeesküvőket. London olyan, akár egy felbolydult méhkas, miközben közelít a pestis, és egyre kevesebb az idő…

A könyv előrendelhető 35 %-kal olcsóbban, 2132 Forintért az Agaveboltban az alábbi linken: http://www.agavebolt.com/810-herceg.html


Megjelenés: 2013.09.05.
Terjedelem: 448 oldal
Műfaj: történelmi krimi
Fordító: Török Krisztina
Kötés: puhakötés ragasztva
Borítóár: 3280 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése