2013. szeptember 12., csütörtök

Olvass bele: China Miéville- Kraken

"A Kraken ambiciózus, lendületes regény, telis-tele lélegzetelállító és eredeti ötletekkel." (The Guardian)
Szuper hír minden Miéville-rajongónak: szeptember 19-én jelenik meg a Locus-díjas író külföldön óriási sikert aratott urban fatasyje, a Kraken, az Agave Könyvek gondozásában.
A kiadó márciusban hozta el nekünk az írótól a Konzulváros című zseniális sci-fit, aminek olvasása után nagyon reméltem, hogy megismerhetem a többi művét is. Külön öröm, hogy ilyen hamar teljesült a vágyam.
Mindenki, aki szereti mind a modern, mind a hagyományos fantasyt (például Neil Gaiman és a Trónok harca rajongók), bátran vesse bele magát a Krakenbe, garantáltan izgalmas élmény lesz.

Rövid tartalom: 
A londoni Természettudományi Múzeumból eltűnik a világ egyik legnagyobb preparált polipja, az Architeuthis dux. A megmagyarázhatatlan bűncselekmény – miként kerülhetett ki a gigászi üvegtartály a bezárt teremből? – azonban csak a kezdet, amely még ennél is bizarrabb események láncolatát indítja el.

A fejlemények szökőárként sodorják el a rendkívüli példány preparátorát és egyben a bűntény felfedezőjét, Billy Harrow-t. A racionális tudóst elnyeli a modern London mágikus birodalma, ahol szekták vívják vallásos bandaháborúikat, a kultuszrendőrség az apokalipszis elhárításán fáradozik, és groteszk orgyilkosok dolgoznak az embernek már semmilyen értelemben nem nevezhető maffiafőnököknek.

Billy helyzetét nehezíti, hogy az Architeuthis dux teremtőjeként hirtelen túlságosan is fontos személlyé válik abban a másik nagyvárosban, ahol a lényt valódi istennek tartják. A kérdés pedig innentől már nem egyszerűen az, hogy ki tervelte ki a páratlan bűntényt – hanem az, hogy vajon melyik szekta akarja egy halott isten segítségével elhozni a nagy, végső apokalipszist?

A Konzulváros szerzőjének urban fantasyje sötéten humoros és közben mégis véresen komoly regény; rendkívüli ötletekkel teli utazás egy őrült és titokzatos London szívébe.

Könyvrészlet (első 70 oldal):


Rendeld elő kedvezményes áron 35 %-kal olcsóbban, 2 262 Ft-ért az Agaveboltból: http://www.agavebolt.com/813-kraken.html

Megjelenés: 2013.09.19.
Terjedelem: 656 oldal
Műfaj: urban fantasy
Fordító: Juhász Viktor
Kötés: puhakötés ragasztva
Borítóár: 3480 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése