2013. szeptember 30., hétfő

Olvass bele: Christopher Moore-Te szent kék!

„Vajon Moore képes megtalálni a humort a komor van Goghban? Ha valaki, akkor ő igen.”USA Today
Október 3-án, csütörtökön jelenik meg Christopher Moore legújabb regénye, a Te szent kék!

A kötet 2012 tavaszán jelent meg külföldön, és óriási sikert aratott,  mostanra sokan fontosságában egy lapon említik a Biff evangéliumával, és vannak olyanok, akik még annál is jobbnak tartják. 
A könyv egy fiatal pékről/festőről szól, aki csatlakozik Henri Toulouse-Lautrec-hez egy rejtélyekkel, szerelemmel és képtelen dolgokkal teli nyomozásban, mely Vincent van Gogh feltételezett öngyilkosságát tárja fel.
Noha Moore a humort soha nem hagyja el az írásaiban, a Te szent kék!-re nagy hatással volt a krimi is.


Rövid tartalom:
1890 júliusában Vincent van Gogh rejtélyes körülmények között lelőtte magát egy kukoricaföldön. De hogy mi történt pontosan, azt senki nem tudja. Például ki az a ronda kis "színember", azaz festékárus, aki Vincent szerint követte őt? És miért rémült halálra a nagy festő a kék szín egy bizonyos árnyalatától?Ez csak néhány kérdés azok közül, amelyekre Vincent barátai – a pékből festővé avanzsált Lucien Lessard és a bonviván Henri Toulouse-Lautrec – választ akarnak találni. A nyomozásból pedig egy szürreális odüsszeia kerekedik kávézóról kávézóra és bordélyból bordélyra a tizenkilencedik század végi Párizs művészvilágában.

Christopher Moore új regénye az intrika, a szenvedély és a művészettörténet sajátos egyvelege, kánkánlányokkal, bagettel és finom francia konyakkal. Garantáljuk, hogy rajongói most sem fognak csalódni a szerző eddigi legsikeresebb regényében.

Olvass bele: http://bit.ly/14KL6AR

A kötet most előrendelhető 35%-kal olcsóbban, 2132 Ft-ért az Agaveboltban.

Megjelenés: 2013.10.03.
Terjedelem: 352 oldal
Kötés: puhakötés ragasztva
Fordító: Pék Zoltán
Műfaj: humor
Borítóár: 3280 Ft

A szerzőről:
Christopher Moore
Kép forrása
Christopher Moore 1957-ben született az ohiói Toledóban. Az édesapja autópályarendőr volt, az édesanyja pedig bolti eladó. A tanulmányait az Ohio Állami Egyetemen kezdte, majd a Santa Barbara-i Brooks Fotográfia Intézetben folytatta. 19 éves korában költözött Kaliforniába, 2003-ban pedig Hawaii-ra. Jelenleg San Franciscóban él.

Az első könyvének – Ördögöd van! – 1992-es megjelenése előtt ácsként, bolti eladóként, éjszakai portásként, biztosítási ügynökként, pincérként és rock and roll dj-ként dolgozott. Azóta sikert sikerre halmoz a regényeivel, melyek közül a legismertebb a Biff evangéliuma, illetve a Vérszívó démonok, Totál szívás és Csak egy harapás című kötetekből összeálló Love Story-trilógia.

1 megjegyzés:

  1. Ajánlom mindenkinek, aki üzleti hitelt keres, Benjamin úrnak, aki négy millió dolláros hitellel segített vállalkozásom elindításában, és ez gyors volt. Amikor kölcsönöket kaptak tőlük, meglepő volt, hogy milyen könnyű dolgozniuk. A folyamat gyors és biztonságos volt. Mindenképpen pozitív élmény volt. Kerülje a csalókat itt, és lépjen kapcsolatba Benjamin On úrral. 247officedept@gmail.com. WhatsApp ... + 19893943740. ha üzleti hitelt keres.

    VálaszTörlés