2013. szeptember 8., vasárnap

Olvass bele: Gordon & Williams - Vissza a felszínre

„Csodálatosan elképzelt földalatti fantasy, amelynek világa teljesen magával ragad.” 
Publishing News
Hosszabb kihagyás után szeptember 12-én érkezik Roderick Gordon és Brian Williams Alagutak-sorozatának negyedik része, a Vissza a felszínre. Az eredetileg trilógiának induló sorozat nagy sikert aratott világszerte és itthon is a 2000-es évek végén, a szerzőpáros pedig folytatta a könyvek írását. A sorozat jelenleg hat résznél tart - a legutóbbi, Terminal című kötet 2013-ban jelent meg Angliában -, és már készül belőle a film is, amit Mikael Håfström  (1408, A rítus) rendez, és várhatóan 2014-ben mutatják be.

Rövid tartalom:
A Belső Földben, a Föld legeslegbelsejében idilli világ várja Willt, Elliottot és dr. Burrowst: régen kihalt állatfajok, zöld fényben vibráló növényvilág, egy örökké ragyogó nap és egy ősi nép titokzatos piramisai. Miután a kis csapat megszerezte a Domínium vírust a Rebecca ikrektől, abban a hitben ringatják magukat, hogy sikerült végleg elhárítani az emberiséget fenyegető veszélyt. Fogalmuk sincs azonban arról, mi zajlik eközben a felszínen: hogy Drake egyedül veszi fel a harcot a styx-ügynökökkel a Felvilágban, hogy Chestert túszul ejti egy számkivetett, bomlott elméjű kolónialakó, és hogy már az ő nyomukban is regulátorcsapatok lihegnek. Ahogy arról sem tudhatnak semmit, hogy a Fekete Fénnyel az öntudatlanságig kezelt Mrs. Burrows elméjének legrejtettebb zugában éppen egy új személyiség születik.

Bár a két világban kibontakozó küzdelem egymástól függetlenül zajlik, a tét ugyanaz: megóvni az emberiséget a halálos vírustól, és megakadályozni a styxeket világuralmi terveik végrehajtásában. A kíméletlen harcból senki sem vonhatja ki magát, mindenki érintetté válik, legyen felvilági, styx vagy éppen a belső világ titokzatos lakója?

A könyv előrendelhető 35 %-kal olcsóbban, 2262 Ft-ért az Agaveboltban ezen a linken: http://www.agavebolt.com/811-vissza-a-felszinre.html


Alagutak-sorozat eddig megjelent részei az Agave Könyvek gondozásában:
Az Alagutak rejtélye
Földmély titka
Zuhanás a mélybe

Megjelenés: 2013.09.12.
Terjedelem: 448 oldal
Műfaj: gyerek és ifjúsági
Fordító: H. Kovács Mária
Kötés: keménytáblás fűzve
Borítóár: 3480 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése