2013. április 4., csütörtök

Olvass bele: James Forrester Megszentelt árulás

2013. 04. 11-én jelenik meg James Forrester Megszentelt árulás című történelmi krimije.
C. J. Sansom rajongóknak ajánlom figyelmébe a könyvet, Forrester az ő utódja lehet a műfajban.

James Forrester egyébként a brit történész, dr. Ian Mortimer írói álneve, akinek a szakterülete Anglia a XIV. és XVIII. század között. Ő az utóbbi idők egyik legnagyobb szaktekintéllyel rendelkező történésze, az elmúlt tizenöt évben sok kutatása és könyve jelent meg a középkori Angliáról, melyekben számos témát körbejárt a királyok uralkodásától kezdve a családokban zajló örökösödés kérdésén át egészen az orvosok életének és az orvostudomány fejlődésének bemutatásáig. A szabadidejében kezdett el történelmi krimiket írni, amiknek a helyszíne az az Anglia, amit mindenkinél jobban ismer.
Ez alapján azt gondolom egy történelmileg is igen hiteles regényről van szó.

Fülszöveg a könyvhöz:
London, 1563. Angliában nyugtalanság uralkodik, katolikus összeesküvések szerveződnek a fiatal Erzsébet királynő ellen szerte az országban. Egy késő éjjelen William Harley Clarenceux-t váratlanul meglátogatja régi barátja és katolikus hittársa, Henry Machyn, aki ráveszi a vonakodó heroldot, hogy rejtse el a hosszú éveken át írt krónikáját. Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a könyv valami sötét titkot rejt, amely veszélyt hozhat rá, de ennek mértékét felbecsülni sem képes, amíg szembe nem találja magát Francis Walsinghammel és könyörtelen megbízottjával, Richard Crackenthorpe-pal, akik bármit megtennének annak érdekében, hogy megszerezzék a krónikát.

Clarenceux-nak az élete függ attól, hogy kiderítse, milyen titkot rejt a krónika, és kik alkotják az ennek őrzésére alapított titkos társaságot. Az egyre veszélyesebbé váló nyomozása során egyetlen társa Machyn felesége, Rebecca, akivel állandó életveszély közepette próbálják kibogozni a rejtély szálait, miközben Walsingham emberei folyamatosan a sarkukban vannak. Clarenceux pedig fokozatosan kezd ráébredni, hogy a tulajdonukban lévő krónikában rejlő titok az egész országot romlásba döntheti.

Fordító: H. Kovács Mária
Oldalak száma: 448
Borító: puhakötés ragasztva
ISBN: 9786155272141
Előrendelhető 35 % kedvezménnyel az Agave webáruházában.

Részlet a könyvből:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése