2013. április 30., kedd

Maigret és a flamand lány megjelenés és Georges Simenon akció az Agave kiadónál


„Simenon regényei súlyosak, tömörek, hihetetlenül változatosak, és olyan frappánsak, mint a jó popdalok.” Luc Sante

Május 9-én érkezik a Georges Simenon Maigret és a flamand lány című regénye, mely az ötödik Maigret- kötet az Agave kiadónál.

A belga születésű Georges Simenon (1903-1989) a francia nyelvű regényirodalom világszerte ismert alakja, műveit eddig ötvenöt nyelvre fordították le. A hatalmas siker Simenon legismertebb regényszereplőjének, Maigret főfelügyelőnek köszönhető. A világméretű sikerhez az is hozzájárult, hogy a regényekből számtalan filmadaptáció, majd pedig televíziós sorozat is készült.

A Maigret és a flamand lány lebilincselő kisvárosi krimi,ami tökéletes választás, ha könnyed olvasmányra és a múlt századi francia vidék megunhatatlan hangulatára vágyik az ember.

Givet egy álmos kis település a belga határon, és főleg azokból a hajósokból él, akik kénytelen-kelletlen pihenőt tartanak itt, mielőtt átkelnének a Maas folyón Franciaországba. Maigret ide, a ködös északra utazik; nem hivatalos kiküldetésben jár, hanem felesége rokonának kérésére érkezik a kisvárosba, hogy segítsen bebizonyítani a flamand Peeters család ártatlanságát egy fiatal nő eltűnésének ügyében. Peeterséket, a gazdag kereskedőket tiszta szívből gyűlöli szinte az egész város, mert kuncsaftjaik olyan, jószerivel csak inni betérő flamand hajósok, akik szívesebben vásárolnak inkább náluk, az otthonos, borókapálinka-illatú boltban, mint a francia kereskedőknél. De irigylik őket azért is, mert nagyobbik lányuk, Maria az apácáknál tanít, Joseph fiuk pedig ügyvédnek tanul, s karrierjét aligha fogja megzavarni az sem, hogy az eltűnt nőnek három éve fia született tőle. Végül megtalálják Germaine holttestét, s kiderül, hogy a nőt egy kalapáccsal verték agyon. Ki lehet a gyilkos?


Olvass bele

És egy jó hír a Maigret-rajongóknak: május 8-ig minden Simenon kötetet 35 %-kal olcsóbban
rendelhettek meg, így darabja 2280 forint helyett csak 1480 forintba kerül. A Maigret és a flamand lány kötetet pedig szintén 35 %-os kedvezménnyel rendelhetitek elő. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése