2013. július 11., csütörtök

Olvass bele: John Scalzi- Az utolsó gyarmat

Az utolsó gyarmat akkorát üt, hogy a világegyetem adja a másikat, és közben el is gondolkodtat.” (Rick Kleffel, The Agony Column)
Július 18-án jelenik meg John Scalzi Vének háborúja- sorozatának harmadik kötete, Az utolsó gyarmat. Én olvastam az előző két részt, és imádtam, úgyhogy nagyon vártam már a folytatást is.( Bejegyzés a Vének háborújáról ITT, a Szellemhadtestről ITT).
 A könyv annak is élvezhető és érthető, aki nem olvasta az előzményeket, az pedig, aki olvasta őket, sok rejtett tartalmat fedezhet fel magának, hiszen itt ér össze a Vének háborúja és a Szellemhadtest két külön szála.

Tartalom:
Katonai szolgálata végeztével John Perry leszerelt, és eseménytelen veteránéveit Huckleberry távoli bolygóján tengeti, ahol a Gyarmati Szövetség falusi békebírójaként a telepesek tyúk- és kecskepereiben szolgáltat igazságot. A korábban a Különleges Erőknél szolgáló feleségével, Jane Sagannel él együtt, több hektáros tanyájukon földet művelnek, és büszkeségtől dagadó kebellel figyelik, hogyan cseperedik örökbefogadott lányuk, Zoë.

A falusi idill nyolc évét azonban egy csapásra fenekestül felforgatja, amikor a Gyarmati Szövetség fejese kopogtat a portájukon. Az emberek gyarmatbirodalma ugyanis politikai válság szélére sodródott: a maroknyi telepes segítségével létesített egykori kolóniák az évek során annyira megerősödtek, hogy egy ideje maguk is gyarmatosítási jogot követelnek saját bolygóiknak. Ki más lehetne rátermettebb kormányzója a baljós nevű Roanoke-ra készülő, tíz külön világról érkezett, önfejű telepesnek, mint Perry, a békebíró és az ellentmondást nem tűrő Sagan? Az új kolóniához a Gyarmati Szövetség nagy reményeket fűz, de nem csak azért, mert ezzel megzabolázhatja az elégedetlenkedő gyarmatokat, hanem egy ennél grandiózusabb, magasztosabb cél hajtja, mely egyben Johnt és Jane-t is a galaktikus politika, ármány és cselszövés legmélyebb vízébe dobja, a fejük felett lebegő háború árnyáról már nem is beszélve?

Megjelenés: 2013.07.18.
Fordító: Makai Péter Kristóf
Terjedelem: 304 oldal
Borítóár: 2980 Ft
Rendeld elő 35 %-kal olcsóbban, 1937 Ft-ért az Agave webáruházában!

Beleolvasó:                           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése