2013. március 26., kedd

Friss infók- Agave kiadó

Április 25-én jeleneik meg Philip K. Dick regénye, Az utolsó szimulákrum.

Fülszöveg:
A HATALOM CSAK EGGYEL OSZTHATÓ.

A háború dúlta Földön a sors és a körülmények egy különös csoportot hoznak össze: egy fasisztát, aki államcsínyt tervez, egy zongoristát, aki az elméjével játszik a hangszeren, egy First Ladyt, aki mindent a kezében akar tartani, és az utolsó praktizáló pszichiátert. És miközben a társadalom tetején állók a hatalomért marakodnak, az elnyomott alsó osztály kezd magához térni a kábaságból, egyre többet kérdez, egyre inkább tudatára ébred helyzetének és erejének.
Philip K. Dick ebben a regényben is rá jellemző módon időutazásból, pszichoterápiából, telekinézisből, androidokból és neandervölgyi mutánsokból gyúr egy olyan történetet, amelyben összeesküvés összeesküvést ér, és szokás szerint semmi nem az, aminek látszik.

Április 11-én debütál a kiadónál James Forrester történelmi könyve, a Megszentelt árulás.
Előrendelhető itt 35 %-kal olcsóbban.

Fülszöveg:
London, 1563. Angliában nyugtalanság uralkodik, katolikus összeesküvések szerveződnek a fiatal Erzsébet királynő ellen szerte az országban. Egy késő éjjelen William Harley Clarenceux-t váratlanul meglátogatja régi barátja és katolikus hittársa, Henry Machyn, aki ráveszi a vonakodó heroldot, hogy rejtse el a hosszú éveken át írt krónikáját. Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a könyv valami sötét titkot rejt, amely veszélyt hozhat rá, de ennek mértékét felbecsülni sem képes, amíg szembe nem találja magát Francis Walsinghammel és könyörtelen megbízottjával, Richard Crackenthorpe-pal, akik bármit megtennének annak érdekében, hogy megszerezzék a krónikát.

Clarenceux-nak az élete függ attól, hogy kiderítse, milyen titkot rejt a krónika, és kik alkotják az ennek őrzésére alapított titkos társaságot. Az egyre veszélyesebbé váló nyomozása során egyetlen társa Machyn felesége, Rebecca, akivel állandó életveszély közepette próbálják kibogozni a rejtély szálait, miközben Walsingham emberei folyamatosan a sarkukban vannak. Clarenceux pedig fokozatosan kezd ráébredni, hogy a tulajdonukban lévő krónikában rejlő titok az egész országot romlásba döntheti.


Március 28-án lesz a magyar mozikban a Burok című film premiere, ami Stephenie Meyer nagysikerű regénye alapján készült.
A könyvet az Agave filmes borítóval is kiadta, ezen a linken rendelhető:
http://www.agavebolt.com/279-a-burok.html

A film magyar nyelvű trailere:Neil Gaiman ismét hallat magáról:  Jane Morpeth, a Headline kiadó ügyvezető igazgatója arról számolt be hétfőn, hogy a világhírű fantasy szerző következő könyve az Amerikai istenek folytatása lesz. Maga Gaiman még azt nyilatkozta 2011-ben az Edinburgh-i Nemzetközi Könyvfesztiválon, hogy biztosan szeretne legalább egy folytatást írni hozzá, úgy tűnik, hogy erre most kerül sor. Ráadásul az HBO-nál már megkezdődtek a televíziós sorozat előkészületi munkálatai.

Egyéb Gaiman-szösszenetek: Down To A Sunless Sea címmel egy exkluzív novellát olvashatunk tőle a Guardianen:
http://www.guardian.co.uk/books/2013/mar/22/down-sunless-sea-neil-gaiman-short-story

Pár napig letölthető még a Soseholból készült rádiójáték egy része a BBC honlapjáról. A szereplők hangját ismert színészek adják, például Benedict Cumberbatch, Christopher Lee és James McAvoy.
http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/ptw

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése