2013. március 28., csütörtök

Olvass bele: Iain M. Banks Félemmetes géjpezet

2013. 04.04-én jelenik meg Iain M. Banks Félemmetes géjpezet című sci-fi regénye az Agave kiadó gondozásában. 

Pár szó az íróról: 1954-ben született Skóciában, első regényét, a Darázsgyárat az Independent című angol napilap szavazása alapján beválasztották az évszázad 100 legjobb regénye közé. Azóta folyamatosan jelennek meg könyvei hol Iain M. Banks, hol Iain Banks néven, kirobbanó sikert aratva. 2008-ban a Times a 38. helyre rangsorolta az "50 legnagyobb brit író 1945 óta" című listáján.
„Banks a kortárs SF meghatározó személyisége: lendületes tollú,nyughatatlan fantáziájú alkotó, aki zavarba ejtő vízióival, elegáns és sodrólendületű lét-meséivel a science fiction hagyományok legtisztább vonulatát viszi tovább.”  William Gibson
Félemmetes géjpezet fülszövege:
Sessine gróf halni készül, ezúttal utoljára.
Gadfium, a tudós, különös üzenetet kap a Vándorkövek völgyéből, amire már évek óta várt.
Mindeközben pedig Latra, a látó, egy elveszett hangya után kutat, egyre mélyebbre merülve a kód káoszában.
Aztán egy csapásra minden megváltozik.
Sűrűsödik a naprendszerben terjeszkedő köd, s bár még pislákol némi fény Serehfa falai fölött, a katasztrófa megállíthatatlanul közeledik. Tudja ezt a király, tudják a tanácsnokai is, mégis folytatják a mérnökök ellen vívott, esztelen háborújukat.
A kód titokzatos teremtményei tisztában vannak a helyzet súlyosságával, és mindent egy lapra tesznek fel: követet küldenek az emberek világába.

ISBN: 9786155272134
Fordította: Gálla Nóra
Borító: puhakötés ragasztva
352 oldal

A könyv előrendelhető 2 132 Ft-ért az Agavebolt oldalán, az alábbi linken: http://www.agavebolt.com/775-felemmetes-gejpezet.html

Részlet a könyvből:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése