2013. május 31., péntek

Exkluzív hír: Jeff VanderMeer új sci-fije az Agave Könyveknél

Jeff VanderMeer
A kétszeres World Fantasy-díjas Jeff VanderMeer a 2000-es évek egyik legfontosabb amerikai sf írója, a képzeletbeli Ambergris városában játszódó történetei (pl. City Of Saints And Madmen, Shriek: An Afterworld, Finch) rendkívüli népszerűséggel bírnak. Nemcsak emiatt ismerik azonban sokan a nevét: immáron több éve nagy reputációval bíró munkatársa a The Washingon Postnak és a Publishers Weeklynek is, melyekben mindenre körültekintő figyelemmel számol be elgondolkodtató és építő kritikáiban a modern sf legújabb műveiről.

A 2014 februárjában megjelenő Annihilation a Southern Reach-trilógia első kötete lesz, amit még szintén jövőre követni fognak a folytatásai is. A történet egy amerikai kutatócsoportról szól, akik egy furcsa, lakatlan terület felderítésére indulnak a hazájukban, mely egyik napról a másikra jelent meg, a területe folyamatosan bővül, és megmagyarázhatatlan dolgok történnek benne. Az Annihilation szépirodalmi igénnyel megírt, egyszerre klasszikus és modern történet; olyan mintha a Sztrugackij-fivérek és a Lost televíziós sorozat találna egymásra Stanislaw Lem írógépén.

Jeff VanderMeer Annihilation című könyve az idei Londoni Könyvvásár egyik legnagyobb port kavart sf műve: rengeteg területen azonnal elkeltek a jogok, sok helyen hatszámjegyű összegért, és már dolgoznak a megfilmesítésén is. A könyvet Magyarországon az Agave kiadó fogja kiadni, a nemzetközi megjelenéssel egyidőben.
(Forrás: Agave)

Az író weboldala: http://www.jeffvandermeer.com/
Infók az eddig megjelent műveiről: http://www.fantasticfiction.co.uk/v/jeff-vandermeer/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése