2013. május 31., péntek

Agave kiadó- Könyvheti programok


Az előző bejegyzésemben írtam az Agave könyvheti megjelenéseiről, természetesen ez alkalomból rengeteg programmal várnak minket a Könyvhéten, sőt idén a kiadó jelen lesz a Margó Fesztiválon is.

A Margó fesztivál keretében június 7-én, pénteken, 20 órai kezdettel Bartsch Kata és Andrássy Máté előadásában az utóbbi évek legnépszerűbb magyar krimiszerzőjének, az álnéven író Kondor Vilmos Budapest Noir című regényének szcenírozott felolvasásán vehetnek részt az író rajongói.
A film noir világába helyezett történet egy bűnügyi újságíró fordulatokkal teli nyomozását meséli el, amely során egy meggyilkolt zsidó lány ügyét próbálja feltárni. A rejtélyes bűneset megoldása közben kirajzolódik előttünk az 1930-as évek fasizálódó Magyarországának közege is. A felolvasás akusztikai világát gazdagítja az élőzenés feldolgozás, a szövegrészletek zongora-aláfestéssel hangoznak el. Eközben a kihalt utcák fekete-fehér képei előtt a budapesti éjszaka füstös lokál-hangulata is megelevenedik. A látvány és a zene a felolvasott szövegrészleteket erősíti, egy izgalmas felolvasóest élményét nyújtva.
Ráadásul a Magyar Narancs értesülése szerint lehet, hogy Kondor Vilmos is megjelenik az eseményen.
Az esemény INGYENES!

Június 8-án, szombaton, 13.30-tól a Könyvhéten az Oroszlános kútnál Városi titkok, kórházi csodák címmel kezdődik beszélgetés a Prae szerkesztőségének vezetésével, melynek keretében László Zoltán bemutatja az Egyszervolt című művét. A kötetben a magyar mesevilág ismert figurái elevenednek meg napjaink Budapestjében egy izgalmas és elragadó történetben, megmutatva a hazai urban fantasyben rejlő hatalmas potenciált. 16 órai kezdettel dedikálja is a szerző a regényét az Agave Könyvek standjánál (dedikálás linkje itt). Ezt követően 20 órától a Margó Fesztivál keretében egy újabb izgalmas könyvbemutató várja az érdeklődőket az autentikus Hibridart Design Shop & Caféban, ahol részleteket is felolvasásra kerülnek az Egyszervoltból ( az Irodalom éjszakája eseményről itt olvashattok).

Végül pedig egy közönségtalálkozó: június 9-én, vasárnap délelőtt tizenegy órától délig az Agave Könyvek vezetői kérdezz-felelek programot szerveznek a Könyvhéten a standnál, és válaszolnak mindenre, amire a rajongók régóta kíváncsiak. Az eseményről itt olvashattok: https://www.facebook.com/events/381990725251570 .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése